Başkan Ömeroğlu´ndan 17 Ağustos Mesajı

Orjinal Resim

Dilovası Belediye Başkanımız Ramazan Ömeroğlu yayınladığı mesajla 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi.

Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz, asrın en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Dilovası Belediye Başkanımız Ramazan Ömeroğlu.” 17 Ağustos depremi, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini çok acı bir şekilde bizlere hatırlatmıştır. Meydana gelen deprem, ülkemizde yaşanan afetlerin ilki değildi ve sonuncusu da olmadı. Aradan geçen zaman içerisinde yaşanan farklı ölçekli depremler bunu açık bir şekilde bizlere gösterdi. Van, Elazığ, İzmir ve farklı illerimizde yaşanan depremlerin ardından 6 Şubat’ta Kahraman Maraş merkezli gerçekleşen depremler ile ülke olarak büyük kayıplar verdik, çok zor günler geçirdik.

Depremler sonuçları itibariyle büyük afetlerdir. Ancak gerekli önlemler alınırsa yaşanan kayıpların önüne geçilebilir. Aktif fay hatları üzerinde yer alan ülkemiz de her bakımdan olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu bilinçle Dilovası Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz tarihten bu yana depreme karşı önlem almak amacıyla Afet İşleri Müdürlüğümüz üzerinden kapsamlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz.

DEPREM DEĞİL, BİLİNÇSİZLİK VE TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde projeler hazırlıyor yaptığımız hazırlıklar ile olası bir afette can ve mal kayıplarımızı en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür.

Sevgili hemşerilerim, bu önemli günde acılarımız hâlâ tazeliğini koruyor ve kelimelerin kifayetsiz kaldığını hissediyoruz. Bölgemiz de çok büyük can kayıplarına sebep olan Marmara Depremi’nde ve ülkemizde gerçekleşen tüm afetlerde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, engelli olanlara da kolaylıklar diliyorum, Yüce Allah bu acıları bir daha yaşatmasın’’ dedi.

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz