Gaziler Unutulmadı

Orjinal Resim

 

 

Dilovası’nda Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ünvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 101. yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ törenle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” ğnvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Dilovası’nda çeşitli etkinliklerle icra edildi. 

Kutlamalar; Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

KENT PROTOKOLÜ KATILDI

Törene, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanımız Hamza Şayir, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, İlçe Jandarma Komutanı Said Arı, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ile kamu kurum müdürleri, gaziler, askeri erkân, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

BEDENİMİZDEN PARÇALAR VEREREK KAZANDIK

Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmasıyla başlayan Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören, Dilovası Şehit Aileleri ve Gaziler adına Kıbrıs Gazisi Mithat Ağdur, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sürdü. Ağdur; "Biz Türk Milleti olarak Vatan ve Yurt edindiğimiz toprakları hep savaşarak, mücadele ederek canımızı, kanımızı ve bedenimizden parçalar vererek kazandık. Şuan üzerinde yaşadığımız bu güzel vatanımızda rahatça ve özgürce hayatlarımızı sürdürebiliyorsak; başta Allah’ımıza sonra  Şehit ve Gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilemez değer olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğini göstermiş kahramanlardır” dedi. Ağdur’un ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular.

GAZİLER BİZİM BAŞ TACIMIZDIR

Daha sonra günün anlamı üzerine konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “TBMM tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü olarak her yıl şehit ve gazilerimizi anmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Her birine vatanseverlikleri ve kahramanlıkları için teşekkür ediyorum. Bu devlet onlar ve onlar gibi kahramanlar oldukça var olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenerek, bu toprakların “Vatan” olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür. 19 Eylül ülkemizin bölünmez bütünlüğü, devletimizin ilelebet yaşaması için kahramanca mücadele eden gazilerimizin şeref günüdür. Vatanımızın her bölgesinde özgürce yaşayabiliyorsak, al yıldızlı bayrağımız göklerde özgürce dalgalanıyorsa bu aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bize öyle büyük bir hediye bıraktılar ki tüm varlığımızla korumaya çalışıyoruz. Ülkemizi şehit ve gazilerimizden aldığımız gibi biz de gelecek nesillere emanet edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Dilovası İlçe Kaymakamı Dr.Metin Küilay ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gazilere hediye sunumunda bulundular

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz