Dilovasında davullu-zurnalı zam sevinci

Orjinal Resim

Dilovası’nda davullu-zurnalı zam sevinci

Dilovası Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında önceki gün ek protokol sözleşmesi imzalandı.

Davullu-zurnalı törenle imzalanan sözleşmede Başkan Şayir; çalışma arkadaşları tarafından büyük coşku ile karşılandı.

İşçi ve emekçileri, küresel olarak yaşanan ekonomik koşullara karşı korumak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretteki %30 iyileştirme zammı sonrası, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’de, yüzde 30 oranında ek zam vererek çalışan personeli sevindirdi.

Dilovası Belediyesi ve Genel İş Sendikası tarafından, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Başkan Şayir, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ve işçiler katıldı.

YÜZLER GÜLÜYOR

Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokol töreninin açılış konuşmasını yapan DİLBEL A.Ş Müdürü İhsan Şanlı yaptığı açıklama da “Dİlovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’in göreve başladığı 3 yıllık süre içerisinde mesai arkadaşlarımıza yapılan zamlar hep yüz güldürdü. Arkadaşlarımız adına Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana “Asla çalışma arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmem” diye söylerdi. Mesai arkadaşlarımıza her zaman destek olmuş ve onları hiçbir zaman mağdur etmemiştir. Mutlu personel ile birlikte göreve geldiği günden bu yana gece-gündüz demeden çalışarak seçimde ne vaat ettiyse fazlasını yerine getirme gayreti içerisindedir. Başkanımıza hem çalışma arkadaşı, hemde bir Dilovalı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İYİKİ VARSINIZ, İYİKİ BİRLİKTEYİZ

Şanlı’nın ardından, işçiler adına kısa bir konuşma yapan Disk Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük yaptığı konuşmasında “Başkanımız; göreve geldiği günden bu yana çalışmaları ve emeğe verdiği değerle her zaman çalışma arkadaşlarının yüzünü güldürmüştür. Şimdi ve geçmişte yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerinde de her zaman kendisine söylediğim gibi “İyiki varsınız. İyiki birlikteyiz. Biz çok büyük bir aileyiz. Hepimizin gayesi hizmettir. Bu hizmetleri yapan arkadaşlarımızın alınteri kurumadan ödeniyorsa bundan daha kıymetli bir şey olamaz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kocaeli'de tüm belediyelerde işçilerin enflasyona ezilmemesi adına yapılan ek zam protokolünü imzalayarak mutlu sonla noktalamış olacağız. Ben tüm belediye başkanlarımıza ve işçilerine verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel hizmetleri yapabilmeyi dileyerek Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZDE 30 EK ZAM MÜJDESİ

Sözleşme imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise yaptığı açıklama da “Göreve başladığımız günden bu yana Rabbim yüzümüzü hep güldürdü. Göreve gelirken hep söylediğimiz bir gerçek vardı. “Üçlü olsun, güçlü olsun” dedik. Allaha şükür ki Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemize çok güzel hizmetler getirmeye çalışıyoruz. Aşka şevkle çalışıyoruz. Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın desteği ile belediyecilikte çağ atlıyor ve ilçemizi geleceğe, yarınlara hazır hale getiriyoruz.

BİZ BİR AİLEYİZ

Tabi biz bu çalışmaları yaparken, mesai arkadaşlarımızın mutlu olması, şevkle çalışması içinde elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan hem çalışan arkadaşlarımızın hakkını koruyor, hemde halkımızın en güzel hizmetleri alması için çalışıyoruz. Bugün, çalışma arkadaşlarımızın sosyal haklarının dışında maaşlarında yüzde 30’luk bir iyileştirme zammının sözleşme töreni için bir aradayız. Hepiniz birer aile sorumluluğu taşıyan yada geleceğe dönük aile kurma telaşı içerisinde olan arkadaşlarımızsınız. Hepinizin en iyi koşullarda ve en iyi şartlarda çalışması bizim için önemlidir. Biz büyük bir aileyiz. Sizlerin mutlu olması demek, tüm hizmetlerin en iyi şekilde yapılabilmesi demektir. Bir olalım, birlik olalım.

SİZ VARSANIZ, BİZ VARIZ

Tüm mesai arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Şehrimizi  ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. Personelimizi enflasyona ezdirmemek için elimizi taşın altına koyduk. Siz varsanız, biz varız! Siz olmasanız hizmette olmaz. Yüzde 30'luk ek zam hayırlı olsun”dedi.

BAŞKAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Konuşmaların ardından Başkan Şayir, Genel İş Sendikası Kocaeli Başkanı Vedat Küçük, DİLBEL Müdürü İhsan Şanlı ve Dilovası Belediyesi sendika temsilcisi hep birlikte Toplu İş Sözleşmesi Ek Zam Protokolünü imzaladılar. İmza törenin ardından işçiler hep bir ağızdan Başkan Şayir’e tezahüratlarda bulunurken, Sendika Başkanı Küçük ve Dilovası Belediyesi personelleri Başkan Şayir’e teşekkür çiçeği takdim ettiler.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz