1- Çiftlerin en son medeni hali işlenmiş TC Kimlik no’lu resimli nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri. (10 yılı aşan, yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.)
2- Evlenecek çiftlere ait 5 adet fotoğraf. ( Resimlerin renkli ve ön cepheden, kişinin son halini göstermesi bakımından son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Kadınların alın çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları kabul edilir.
3- Sağlık Ocaklarından alınan EVLENME SAĞLIK RAPORU (Raporlar imzalı ve mühürlü olmalıdır)
4- 16 yaşını doldurup 17’ sinden gün alan adaylar; Aile Mahkemesinden kesinleştirilmiş evlenebilir kararı Almaları,17 yaşını doldurup 18'nden gün alan adaylar; Anne – Baba’nın bizzat müracaatı veya noterden alınmış Anne – Baba muvafakatnamesi ile evlenebilirler. Anne ve Baba'dan biri ölmüş ise ölümü nüfus kaydı ile belgelenecektir. (Eşlerin boşanması durumunda çocuğun velayetinin müracaat eden kişi üzerinde olmasıve belgelendirme şartı aranacaktır.)
5- Boşanmış, evliliğin butlanına hükmedilmiş veya kocası ölmüş kadın, boşanma veya evliliğin butlanına dair mahkeme kararı veya kocasının ölüm tarihinden itibaren 10 Ay geçmedikçe yeniden evlenemez. Ancak kadın 10 Ay süredolmadan önce doğum yaptığı veya mahkemece bu sürenin kısaltılmasına veya kaldırılmasına karar verildiği takdirde, kadın için bekleme süresi ortadan kaldırılır.
6- Yabancı uyruklu ise Türkiye'de bağlı bulunduğu konsolosluktan alınarak Vilayet Hukuk İşlerine onaylatılmış bekârlık belgesi, İstanbul'da konsolosluğu bulunmayan yabancılar için Ankara'da bulunan Büyükelçiliklerinden alınan bekârlık belgelerinin Dışişleri Bakanlığı'nca onaylatılması ve Pasaportunun fotoğraflı ve Noter onaylı tercümesinin yapılmasıgerekmektedir.
Diğer Durumlar
Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekâlet vermesi zorunludur. Bunun için noterden özel vekâletname düzenlenmesi ve bu vekâletnamede vekâlet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi şarttır.
Kızlık soyadını kullanmak isteyenler, Evlendirme memuruna kayıt anında söylemeleri gerekmekte; soyadı dilekçe sistemden çıktı olarak alınmakta olup Evlendirme memurunun önünde imzalanacaktır.
|